5 måter å lære bedre

 

Er det vanskelig å lære nye ting? Ja, noen ganger kan det føles umulig selv. Bøkene ligger på govet eller på pulten, og uansett hva du gjør, føles det som om ingenting sitter fast i hjernen. En følelse av håpløshet begynner sakte å krype inn, og du vil nesten gi opp. 

Men heldigvis finnes det tips og triks for å lære nye ting. Følgende 5 ting er noe som nevrovitenskap hevder fører til bedre læring.

Nysgjerrighet og formål

Det må føles meningsfullt for oss å lære noe på en god måte. Hvis noen ber deg lære noe du ikke har interesse av i det hele tatt, vil det ikke være lett. Et formål - for eksempel å lære et språk å reise utenlands - er en pådriver som er sterk. Nysgjerrighet er også en sterk drivkraft som gjør oss glade for å lære. Bare se på hvordan barn lærer. Nysgjerrigheten deres gir dem kunnskap raskt.

God søvn

Akkurat som briller hjelper øynene dine, vil god søvn hjelpe hjernen din. En uthvilt person lærer mer enn tre ganger så raskt som en som er sliten. Så det er dumt å spille WOW hele natten hvis du så vil lære nye ting dagen etter...

Ta deg tid til å gjøre ingenting

Når du har lest en stund, må informasjonen synke inn. Det er derfor viktig at du tar deg tid til å ikke gjøre noe i det hele tatt. Ikke se på mobiltelefonen din, ikke se på TV. Dette refleksjonsøyeblikket får deg til å lære mer enn du tror.

Bli kvitt stress

Når kroppen føler seg stresset, skiller vi ut et stoff som kalles kortisol. Dette hormonet hjelper oss med å takle stress, og når vi kommer oss, synker nivåene igjen. Hvis du føler stress mesteparten av tiden, vil hormonet blokkere den delen av hjernen som lagrer minner. Mindre stress = bedre evne til å lære.

Gi hjernen din en trening

Akkurat som med en muskel, trenger hjernen trening for å føle seg så bra som mulig. Hold hjernen din i form ved å lære nye ting, og det vil være en positiv spiral. Mer læring gir deg muligheten til å lære bedre.

13 Aug 2020